MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal Kitaibel-verseny

Kitaibel-verseny

Véget ért a bizonytalanság időszaka a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny jövőjét illetően. A Magyar Biológiai Társaság és a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara összefogásával, valamint a TermészetBúvár folyóirat közreműködésével meghirdették a nagy múltú, a tehetséggondozásban példaértékű Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny 42. sorozatát. A tudáspróba legfontosabb támogatója a Nemzeti Tehetség Program.

A tudáspróba továbbra is környezetük önálló megfigyelésére és kutatással gazdagított tanulmányozására ösztönzi a fiatalokat. A tanulók és a tanárok közös tevékenységét – az önálló megfigyelés igényével – széles körű kapcsolatokra, folyamatos olvasásra és tájékozódásra építi a szomszédos országok magyar anyanyelvű középiskolásainak bekapcsolásával.  A legnagyobb újdonság, hogy az útmutató, példát adó verseny köré és mellé felsorakozó szakembereknek, a jó ügy mellett kitartó pedagógusokkal együtt sikerült megteremteniük a folytatáshoz szükséges feltételeket. Az új versenyfelelős, Együd Bence Norbert, a Magyar Biológiai Társaság Pedagógus Szakosztályának elnöke a versenybizottság képviseletében személyesen is felkereste a határon túli területek magyar nyelvű középiskoláit, és eredményes megbeszéléseivel megalapozta diákjaik bekapcsolódását a nemes versengésbe. Ezzel egyidejűleg az új versenyszervezői hálózat kiépítése is megkezdődött.


Kedves Versenyzők, kedves felkészítő Kollégák!

A 42. Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos döntője online formában kerül lebonyolításra. A versenyfeladatok megoldása a korábbi éveknek megfelelően a versenykiírásban rögzítettek szerint történik.

Az országos döntő időpontja: 2021. október 8. péntek.

TÁJÉKOZTATÓ a 2021. október 8-i döntő programjáról

A 2021. évi nemzetközi döntőbe jutott versenyzők névsora

A 2021. évi nemzetközi döntő eredményei
 

Minden további információ a Kitaibel-verseny honlapján itt érhető el!

Ideart Az oldal 69 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég